Internationalt spejderarbejde
Skrevet af PoulLarsen d. 22. februar 2007

Images: world_organisation_of_scout_movement_logo.gif

Internationalt spejderarbejde er et kendetegn for 4. Esbjerg!

4. Esbjerg gruppe har i næsten 25 år arbejdet internationalt.
Fra en spæd start i 1984 er det internationale aspekt blevet en gennemgående faktor i gruppens normale arbejde med mindst 1 og ofte flere udenlandske kontakter i løbet af spejderåret.

Vi finder det spændende at mødes med spejdere fra andre lande og vi synes ikke mindst, at kendskabet til og samværet med udenlandske spejdere giver en ny og anderledes dimension til spejderarbejdet.

Der nedbrydes mange barrierer og fordomme, når den første generthed er væk - og du pludselig skal lave mad, styre en kano eller finde vej på kortet sammen med en udenlandsk spejder.

Erfaringen viser, at spejderne hurtigt finder ud af at kommunikere på engelsk, tysk, fingersprog - eller det hele i en skøn blanding. 
Vore spejdervenner er spredt ud i hele Verden - fra Irland til Rusland, fra Norge til Italien og i næsten alle europæiske lande har vi en eller flere spejderkontakter eller venskabsgrupper.
 
Vi har siden starten på det internationale arbejde være på lejre i Luxemborg, Polen, Tyskland, Norge og Ungarn og vi har været værter for udenlandske spejdergrupper i forbindelse med alle Korpslejre.

Det internationale aspekt er endnu en god grund til at blive spejder i 4. Esbjerg.

Via dette link kan du holde øje med kommende events rundt omkring i verden:

scout.org - international events

articles: artikler_internationalt_spejdersamarbejde_flag_paa_snor.jpg